Otthoni ápolás sminktetoválás utánUTÓÁPOLÁS
A tetovált területből átlátszó színű savó távozhat az első 2 napban a bőrből, melyet tiszta de benedvesített vattakoronggal finoman áttörölhető, majd az utókezelővel az érintett területet VÉKONYAN be kell kenni.  Nedvessel csak maximum az első két napon törölhető, aztán csak az utóápolót kell használni. (szabad kézzel még kézmosás után sem kenhető a tetoválás, csakis tiszta fülpiszkálóval)
Naponta legalább 3-szor kenni kell a területet tiszta fülpiszkálóra tett utóápoló krémmel, hogy a bőr ne száradjon ki. Vékonyan kell kenni, hogy a bőr tudjon levegőzni alatta.
A tetovált területtől és bőrtípustól függően a var, pörk 3-7 nap alatt esik le, a vart tilos kapargatni, mosni, piszkálni.  A var leesése után a tetoválás utóápolóval való kezelését érdemes 1 hétig folytatni, mert a tetovált terület húzódhat, száraz érzetet kelthet, könnyebben sérül.  A felületen fehér hártyaréteg keletkezik a pörk leesése után, amely szürkésnek, helyenként foltosnak láttathatja tetoválást, a szín 4-8 hét alatt érik be tetoválástól és bőrtől függően.
A tetoválás színe nem marad olyan erős, mint frissen elkészített állapotában, hiszen a gyógyult szín, a bőrben és nem annak felszínén lesz látható gyógyulás után.
1-2 hétig tilos, uszodába, szaunába, gőzbe, szoláriumba, tűző napra menni, valamint izzasztó sport tevékenységet folytatni.  Tilos továbbá az arcon kozmetikai kezelést végeztetni.  Miután a var leesett érdemes a teljes gyógyulást megvárni a szoláriumozással, mert a szín beépülését nagyban befolyásolja… illetve 50spf stifttel kell kenni a tetoválást, hogy a napozás hatására ne változzon a bevitt pigment színe.
Szájtetoválásnál előfordulhat herpesz kialakulása, melynek kezeléséről felvilágosítást kaptam.
Az ingyenes 1-szeri korrekció szemhéj és szemöldök tetoválás esetében legkorábban 4-6 hét után, de  2 hónapon belül végezhető,
szájtetoválás esetében legkorábban 6-8 hét után korrekciózunk, és 3 hónapon belül.
A korrekcióra a vendégnek kell jelentkeznie, amennyiben azt elmulasztja, a fent említett idő intervallumon belül, a későbbiekben a korrekció nem minősül ingyenesnek.

 

Search Away

Kapcsolatfelvétel

Név

E-mail *

Üzenet *

Kovács-Varju Vera
+36 30 548 6851
kovacs.v.vera@gmail.com