Mindent a sminktetoválásról

MIT NEM SZABAD SMINKTETOVÁLÁS ELŐTT!

  • Tartós szempilla vagy szemöldökfestés 2-3 napon belül

  • 3D épített pillával érkezni szemhéjtetoválásra

  • Kozmetikai kezelés és szemöldök gyanta 2-3 napon belül

  • Koffein tartalmú ital fogyasztása az eljárás előtt 2-3 órával

  • Aszpirin és egyéb vért higító gyógyszer vagy táplálékkiegészítő bevétele

  • Alkohol fogyasztása az eljárás előtt 4-5 órával

  • Nyugtató és bármilyen Anfetamin származék használata

A SMINKTETOVÁLÁS MENETE:
A KOZULTÁCIÓ az első szakasz.
Általában erre közvetlen a tényleges tetoválás előtt kerül sor, de konzultációra lehetőség van külön időpontban is, ha a vendég szeretné. 
A konzultáció során átbeszéljük a lehetőségeket, a vendég személyiségéhez és arcához leginkább illő formát tervezünk együtt.
Ez minden esetben közös munka, hiszen először meghallgatom a vendég elképzeléseit, majd én is javaslatot teszek, hogy így garantáltan tökéletesen az arcához és a személyiségéhez illeszkedő sminktetoválást kapjon. 
Ezt követően... először is fertőtlenítem a tetoválandó felületet, majd a felkenem az érzéstelenítőt...a vendéggel a hatóidő leteltéig beszélgetünk, megtudom milyen elképzelési vannak a színeket illetően, majd kikeverem a pigment színt amit mindenki számára egyénileg és külön készítek, nem egy színt használok, ellenben van, hogy 5-6 árnyalatot keverek össze ahhoz, hogy a vendéghez leginkább illő színt elérjem. Ezután megnézzük milyen a bőrén, mennyire illeszkedik a színeihez, módosítunk ha kell az árnyalaton...
Eztán letörlöm az érzéstelenítőt és jön a mérés fázisa... a pontos mérés fontos része sminktetoválás készítésének... 
A mérések után berajzolom a formát és együtt elemezzük, változtatunk ha kell...
Ha a forma elfogadásra került, és mindkettőnk tetszését elnyerte, megkezdem a tetoválást, amit a vendég egy, a kezében tartott tükörrel bármikor megleshet. :) 

A TETOVÁLÁS során nagyon finoman juttatom a bőrbe a pigementet, és több rétegben, hogy a bőr ne sérüljön feleslegesen. Minden törlésnél újra és újra érzéstelenítek, így az eljárás minimális kellemetlen érzéssel jár, vagy a legtöbb esetben teljesen fájdalommentes. A tetoválás időtartama területtől függően általában 1.5-2 óra hossza, de ez az idő jó hangulatban telik. :)
Az utolsó simítások előtt még egyszer közösen megnézzük szükséges-e bármilyen változtatás. 
Majd a tetoválás végeztével letisztítom a bőrt és a sminktetoválást utóápolóval lekenem... A vendéget ellátom az utóápolásra vonatkozó utasításokkal (azért nem tanácsokat írtam, mert az utópolást mindig szigorúan és pontosan be kell tartani, csak így garantálható a tökéletes, szép eredmény!)
A frissen elkészült tetoválás sötétebb színű mint amilyen gyógyultan lesz, sőt a finom var miatt ami a bőrön 2 nap múlva képződik még erősebb színt mutathat, de a tényleges gyógyult állapota 4 hét múlva ennél 30-40%-al világosabb lesz.

A következő időpont, mikor találkozunk a KORREKCIÓ, ha szükséges. Erre a tetoválás követő legkorábban 4. héten, de maximum 2 hónapon belül kerül sor.
Ez már jóval rövidebb ideig tartó eljárás, mely során a javítjuk azokat a részeket amelyek esetleg hiányosan gyógyultak, hiszen mindenki bőre más és más, ez teljesen természetes ugyanakkor a korrekció része a tetoválásnak, éppen ezért ez benne van az árban, nem jár többlet költséggel amennyiben a korrekciós időn belül kerül rá sor.
A korrekció végeztével, még be kell tartani ugyanúgy az utóápolási utasításokat, és ezt követően a vendég már csak élvezi a tartós sminkje áldásait...és bízom benne elégedetten néz reggelente a tükörbe egy széles mosollyal az arcán. :D

  Sminktetoválás után lásd: Otthoni ápolás


Manapság a sminktetoválást erre külön kifejlesztett professzionális gépekkel végzik. A tűk orvosi fémből készülnek és a bőrbe pontszerűen juttatják be a pigmentet (festékanyagot).

Napjainkban már teljesen megszokott, hogy tetoválást viselünk, ki-ki a maga ízlésének megfelelőt.

Fontos azonban, hogy különbséget tegyünk az életre szóló tetoválás és a néhány évig megmaradó kozmetikai tetoválás (sminktetoválás, permanent make up) között.

A kétféle tetoválás között elsősorban technikai különbség van: az élethosszig tartó testtetoválás készítésekor a bőr aljáig tetoválnak, míg a kozmetikai tetoválásnak pontosan meghatározott korlátai vannak: kizárólag a hámréteg legalsó sejtsoráig, a bazális rétegig tetoválunk. Ezért is olyan népszerű, hiszen 2-4 évig marad a bőrben, utána eldöntheti viselője, hogy szeretne-e újat, esetleg mást.

Az apró szépséghibákat - mint a gyér vagy rövid szemöldök, a kicsi, közelülő szem vagy éppen a keskeny, kicsi, szabálytalan száj - ki lehet vele javítani, illetve tökéletesebbé lehet varázsolni. Természetesen akkor is jól alkalmazható, ha nem szépséghibát korrigálunk, hanem az amúgy tökéletes vonalakat hangsúlyozzuk, nyitjuk a tekintetet, teltebbé varázsoljuk az ajkat, gyakorlatilag egy szép nappali sminket készítünk el.

Gyakori kérdés, hogy miért nem tanácsos az arcon végleges tetoválást készíteni: az arc degenerációs folyamatai, ahogy ráncosodunk nem kímélnék az odatetovált kontúrvonalakat sem. Képzeljünk csak el egy 20 éves korban tetovált szemkontúrt, hogy néz az ki további 20-30 év elteltével?! Különös tekintettel a közkedvelt "cicásított" szemnél bizony 1-2 centivel lejjebb kerülhetne a vonal, ami meglehetősen groteszk látványt nyújtana.

Mindegy milyen géppel és kiegészítőkkel dogozunk?

Nem, bizony!
Az egyszerűbb, csak kézi egységből és adapterből álló, olcsóbb árfekvésű gépek tűi oldalirányba is kimozdulnak, ezért szaggatják a bőrt, így több korrekcióra van szükség és ritkán marad tartós a sminktetoválás. A professzionális gépek tűi csak le - fel irányban mozognak, így a bőrt a legkisebb mértékben sértik, korrekcióra alig van szükség. A jó minőségű pigment és a hatásos fájdalomcsillapító szerek, amik közül a jobbak vérzéscsillapító hatással is bírnak, hogy a vér ne mossa ki a frissen betetovált pigmentet szintén elengedhetetlenül szükségesek ahhoz, hogy igazán nívós munkát végezhessünk.

3D szemöldök, duo color szemöldök, szálazott szemöldök tetoválás, szemöldök tetoválás, szemhéj tetoválás, szálazás, szájsatír, sminktetoválás, smink tetoválás
 

Search Away

Kapcsolatfelvétel

Név

E-mail *

Üzenet *

Kovács-Varju Vera
+36 30 548 6851
kovacs.v.vera@gmail.com